Du behövs – bli medlem!

DHR behöver dig som medlem. Oavsett om du väljer att vara aktiv eller bara vill stödja oss är ditt medlemskap viktigt. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst!

Under DHR:s snart 100 år (vi fyller år 2023) har villkoren för medlemmarna självklart förbättrats. Men nu börjar det blåsa kallt igen, och behovet av en stark motståndsrörelse är större än på många år. Den personliga assistansen är i fara, parkeringstillstånd dras in och det snålas på bilstöd. Vi hör till och med åsikter om att det borde införas institutioner igen. Därför behövs också du som medlem!

Som medlem i DHR kan du tillsammans med andra medlemmar påverka att samhället blir mer jämlikt och jämställt. Tillsammans med andra medlemmar kan du också delta i fritidsaktiviteter, kamratstöd och social gemenskap.

Fyra gånger per år kommer tidningen Funktionshinderpolitik till dig som är medlem. I tidningen varvas reportage från världens alla hörn med initierade artiklar om den funktionshinderpolitiska utvecklingen i Sverige. Allt genomsyrat av ett rörelsehinderperspektiv. Tidskriften levererar också dagliga nyheter om politik och rörelsehinder på webben.

Frågor? Mejla medlem@olddhr.dev.daknight.se eller ring 08-685 80 20. Telefontiderna är måndag klockan 10-12, tisdag klockan 13-15 och onsdag klockan 10-12.

Till ansökningsformuläret

Funktionshinderpolitik      Stöd oss

Medlemsförmåner

En fin medlemsförmån vi har är möjligheten att bo på kurhotellet Mar y Sol i Los Christianos på Teneriffa.

Våra övriga medlemsförmåner handlar om bra rabatter på bilar, hotellvistelser och hjälpmedel. Du har också möjlighet att teckna Unik försäkring – ett försäkringskoncept som är ledande i att skapa en tryggare vardag med tillgängliga försäkringslösningar för alla, oavsett individuella förutsättningar. Ring eller mejla vår medlemsrådgivare och få information, råd och stöd om att leva med nedsatt rörelseförmåga. Behöver du juridisk rådgivning ingår det också i medlemskapet.

Medlemsförmåner Mar y Sol UNIK försäkring Juridisk rådgivning

 

Vad kostar det?

Ett nytt medlemskap kostar 150 kronor det första kalenderåret. Från och med år två är årsavgiften 300 kronor/år. I vissa fall betalar du också en avgift till den avdelning du kommer att tillhöra. Den varierar från avdelning till avdelning. Men oftast ligger avgiften på 20-30 kr.

Är fler personer folkbokförda på samma adress som du kan de också bli medlemmar, men då för en kostnad om bara 100 kronor om året. Som familjemedlem har du samma rättigheter. Enda skillnaden är att familjens medlemmar delar på ett exemplar av Funktionshinderpolitik.

Du kan också bli riksmedlem. Det kostar 250 kronor första kalenderåret, och därefter 400 kronor om året. Familjemedlem betalar 200 kronor för ett riksmedlemskap.

För dig upp till 32 år finns DHRs ungdomsförbund. Som medlem i Förbundet Unga Rörelsehindrade kan du utan kostnad bli medlem även i DHR.

Blir du medlem efter 1 november, är resten av året avgiftsfritt. Du betalar bara för året som kommer.

OBS! Om du ångrar dig och vill bli medlem igen måste det ha gått minst två år för att du ska räknas som ny medlem och därmed betala inträdesavgift om 150 kronor

Förbundet Unga Rörelsehindrade

Värva medlemmar

Vi vill bli fler! Om du som medlem värvar nya medlemmar, får du en Sverigelott per värvad medlem. Så värvar du två medlemmar, får du två Sverigelotter.

Och värvar du minst tre nya medlemmar behöver du inte betala din förbundsavgift nästkommande år. Bra va?!

Den som blir medlem efter 1 november, får resten av året avgiftsfritt. Först året därpå betalas medlemsavgiften på 150 kronor.

 

OBSERVERA!

Är du anställd på något lokalt eller regionalt DHR-kansli får du ingen värvningslott. Det gäller självklart också  förtroendevalda och anställda på förbundsnivå.

Värvar du en person som redan är medlem i DHR till att också bli lokal medlem, får du ingen lott.

2-års regeln gäller även för värvning. Det vill säga – det måste ha gått mer än två år, för återvändande medlem, för att den som värvar ska få lott.

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev