Om oss!

DHRs mål är att alla människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. Vår vision är ett universellt utformat samhälle – ett jämlikt och jämställt samhälle där varje människa ses som en tillgång.

Personer med nedsatt rörelseförmåga är inte en homogen grupp som endast intresserar sig för sina egna villkor. Där finns barn, unga, gamla, män, kvinnor, studerande, yrkesverksamma, arbetslösa, hbtq-personer, nyanlända – ja, helt enkelt ett genomsnitt av oss som bor i Sverige. Då våra rättigheter skapar möjligheter för både oss och andra, deltar DHR därför gärna i utvecklingen av samhället till det bättre för alla. Våra erfarenheter bör tas tillvara, och ses som en resurs i utvecklingen av samhället i stort och i kommuner och landsting.
De förändringar och förbättringar vi ser behövs, bygger på våra erfarenheter av att leva med nedsatt rörelseförmåga. Vi är experter på hur det är att leva i ett otillgängligt samhälle och vi delar mer än gärna med av oss av vår kunskap, våra erfarenheter och de lösningar vi ser finns.

En hög med papper

Stadgar och material

Du hittar våra stadgar, verksamhetsberättelser och material om rättighetspolitik om du klickar på länkarna nedan.

Stadgar och verksamhetsberättelser
Material
Lyssna på podden Hur tänkte ni nu?
Våra senaste remissvar finns här Protokoll från Förbundsmötet 2020

Fem glödlampor mot en blå bakgrund. Tre glödlampor från vänster släckta och vända nedåt. Den fjärde glödlampan är tänd och vänd uppåt. Den femte är vänd nedåt och släckt

Medlemsservice

Du når oss på 08-685 80 20

Våra telefontider:

  • måndagar klockan 10-12
  • tisdagar klockan 13-15
  • onsdagar klockan 10-12

Eller mejla medlem@olddhr.dev.daknight.se

Läs nyheter från medlemsservice härom medlemsregistret, förändringar i öppettider och driftinformation
Hjälpsida för Robin Här finns allt som rör medlemssystemet inklusive en manual.
Bokning av demonstration och utbildning i DHR:s mejlsystem och medlemssystem Robin gör du genom att kontakta medlem@olddhr.dev.daknight.se

Blankett för avdelningsuppgifter och anmäla in förtroendevalda:
Ifyllningsbar blankettPDF för utskrift

Du som använder medlemssystemet Robin kan anmäla avdelningens avgift för kommande år Anmäl avgiften

 

Tre knappar i rad med olika budskap. Till vänster grön knapp med texten Rättigheter är möjligheter i rosaröd banderoll, i mitten grön knapp med DHRs logotyp, till höger blå knapp med DHRs logotyp.

 

Lite av varje

Läs om DHRs historia och om vår grafiska profil som togs fram 2018 och om hur tankarna gick. Kolla in våra snygga profilprodukter. Eller varför inte prenumerera på tidningen Funktionshinderpolitik?!

Frågor och svar
DHRs historia
DHR i nya kläder
Tidningen Funktionshinderpolitik
Ladda ner logotyp i jpg
Profilmaterial

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev