Unik Försäkring

Unik Försäkring har anpassat försäkringarna efter de behov som medlemmarna i DHR kan ha. Till exempel ingår hjälpmedel, som permobil och rullstol, i hemförsäkringen.

För att få teckna försäkringarna måste man vara medlem i DHR. Självfallet kan hela familjen försäkras. Du kan bli medlem i DHR genom att anmäla dig här.

I och med att vi avslutar vårt samarbete med SalusAnsvar kan vi inte längre garantera att medlemssförmånerna i deras försäkringar gäller i framtiden.

Vid frågor om försäkringarna kan ni ringa Unik Försäkring på följande nummer:
010-490 09 91

Ni kan även skicka e-post:
info@unikforsakring.se

Besök Unik Försäkrings webbplats här.

Några exempel på fördelar i försäkringarna

Unik Försäkring har anpassat försäkringarna efter de behov som medlemmarna i DHR kan ha.  Till exempel ingår hjälpmedel så som permobil och rullstol i hemförsäkringen och man har en låg självrisk på endast 300 kr om man förlorar eller skadar sina glasögon eller hörapparat.

För dig som tillhör personkretsen LSS eller SOL ingår dessutom juristhjälp i hemförsäkringen, något som oftast annars är undantaget, om du skulle behöva överklaga ett LSS-ärende.

I bilförsäkringen finns det ett skydd för dig, dina medpassagerare och din bil. Har du en handikappanpassad bil kan du försäkra den utan att det kostar något extra.

DHR kan påverka innehållet i försäkringarna. Vi är både delaktiga i styrelsen och har en representant med i prövningsnämnden. Det innebär att våra medlemmar, vid ett eventuellt missnöje med försäkringen, har rätt att få sin sak prövad i prövningsnämnden där en av oss sitter med och bevakar våra medlemmars intressen vid en eventuell tvist.

Snabbfakta

Boendeförsäkring:
–  Elrullstolar och andra hjälpmedel ingår
–  Endast 300 kr i självrisk om du skadar eller tappar dina glasögon/hörapparat.
–  Du kan teckna Allrisk som täcker plötsliga skador med upp till 75 000 kr

Bilförsäkring:
– Försäkringen gäller även för anpassade bilar utan extra kostnad.
– Endast 200 kr i självrisk vid reparation av glasrutan.
– Fri lånebil vid byte av glasruta.
– Allriskförsäkring som täcker plötsliga skador i bilen ingår i halvförsäkringen.
– Ingen självrisk vid djurkollision.

Olycksfallsförsäkring:
– Kan tecknas av alla.
– Ingen nedskrivning av invaliditetsersättningen p.g.a. ålder.

Frågor

Önskar ni som lokalförening ett besök av Unik Försäkring för information till era medlemmar så kan man boka försäkringsansvarig Per Liljeroos utan kostnad för lokalföreningen. Tel: 010-490 09 91

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev